Tips

Verantwoorde tips
Wat betreft tips voor een gezondere levensstijl of afvallen, is er ontzettend veel informatie te vinden. Social media, tijdschriften en andere media staan vol met tips om gezond eten en sportoefeningen. Maar welke tips helpen nou echt? Hieronder vind je een aantal van mijn persoonlijke tips die jou gaan helpen, als je door de sportieve bomen het bos niet meer ziet!

Voeding
Minder eens met varkensvlees en rundvlees, en vervang dit door kip of vis. Let ook op de soort vetten die je binnenkrijgt! Vet is niet meteen ongezond of slecht, je lichaam heeft het ook nodig. Let alleen op dat je de ‘goede’ vetten binnen krijgt, die zitten onder andere in noten, zalm en avocado.

Neem zelf het initiatief
Hoewel de training die je bij mij volgt je voldoende beweging geeft, kun je zelf alsnog wat gemakkelijke oefeningen uitvoeren! Neem de trap in plaats van de lift, pak de fiets of wandel naar je bestemming in plaats van met de auto. Of ga ’s avonds een rondje wandelen, leen de hond van de buurvrouw en maak hem ook blij met beweging! Of spreek een paar keer per week af met iemand die ook meer wilt bewegen! Probeer niet langer dan twee uur stil te zitten. Ook zijn er veel verschillende apps die je thuis oefeningen laten doen, of die je begeleiden bij het hardlopen.

Pittig eten
Pittig eten is ook een manier wat het afvallen kan bevorderen! Doordat je pittig eten eet, gaat je stofwisseling sneller werken en zal je lichaam het vet sneller verbranden. Doe dit wel met mate!

Nachtrust
Een goede nachtrust is belangrijk voor je lichaam om te herstellen. Zorg ervoor dat je minimaal acht uur per nacht slaapt! Eet ook niet voor de tv. Uit onderzoek blijkt dat voor de tv eten slechter is dan dat we denken…

Beloon jezelf
En net zo belangrijk als het leveren van al je input; beloon jezelf! Koop dat ene boek wat je altijd al wil hebben, ga een dagje naar de sauna of koop die mooie schoenen. Je verdient het!

Wees je ervan bewust dat je naast deze tips alsnog je leefstijl moet veranderen om resultaat te zien. Hier meer over weten? Ik informeer je graag!

Wil je graag meer tips ontvangen?

Maak een afspraak voor een gesprek of meld je aan voor een gratis proefles!