Recepten

GRANOLA MET KOEKKRUIDEN

Ingrediƫnten per persoon

  • 200 gram havervlokken
  • 1,5 eetlepel koekkruiden (of speculaaskruiden)
  • 40 geraspte kokos
  • 200 gram ongebrande noten
  • 35 gram zonnebloempitten
  • 35 gram pompoenpitten
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de kokosolie in een pannetje tot het vloeibaar is. Meng de kokosolie met de overige ingrediƫnten en roer dit goed door. Verdeel het haver-notenmengsel over de bakplaat. Bak de granola 20 minuten in de oven. Roer het na 10 minuten om. Laat de granola afkoelen en bewaar het hierna in een afgesloten pot. Het is ongeveer 2 weken te bewaren. Serveer de granola met yoghurt vers fruit zoals aardbeien of blauwe bessen.

granola-690430_960_720