Recepten

GEVULDE PORTOBELLO MET SPINAZIE EN GEITENKAAS

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 portobello’s
  • 250 gr spinazie
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 125 gr geitenkaas
  • 50 gr pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Verwijder het steeltje uit de portobello. Maak hem schoon met een keukenpapiertje. Bestrijk de portobello’s rondom met olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal of op een bakplaatje. Pel en snipper het sjalotje en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie in een grote pan. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe en ga door totdat alles geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Laat de spinazie goed uitlekken.  Meng de spinazie met de geitenkaas. Vul de portobello’s met het spinaziemengsel. Garneer de gevulde portobello met de pijnboompitten. Bak de portobello’s in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. (BRON: Uitpaulineskeuken.nl)

mushrooms-1400622_1280